HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


VERSENYEK

„KÖLTÖGETŐ” VETÉLKEDŐN JÁRTUNK

  1. november 17-én került megrendezésre Szerencsen a Kiss Attila Alapítvány szervezésében a Kovács Tündéről elnevezett „Költögető” vers- és prózaíró vetélkedő, melyen iskolánkat egy nyolcadikos tanulókból álló csapat képviselte:

Horváth Dorottya 8. oszt.

Lakatos Anett Virgínia 8. oszt.

Krucsai János Ferenc 8. oszt.

A vetélkedőn a tanulók játékos, kreativitást igénylő feladatokat oldottak meg, melyek a szövegalkotásra, a kreatív írásra és a szókincsre épültek.

A gyerekek a vetélkedőn való részvételért elismerő oklevélben és jutalomban részesültek.

„KICSI NAGYKÖVET”

A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra. A gyerekek a kreatív feladatok megoldása mellett felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket is.

Iskolánk több tanulója is részt vett a megmérettetésen. A versenyen nyújtott teljesítménye alapján elismerő oklevélben és jutalomban részesült Szabó Nagy Gábor 6. osztályos tanuló, akit Péterné Sallai Andrea, tanító készített fel a versenyre.

ONLINE-SZAVALÓVERSENY

A Mezőzombori Kölcsey Ferenc Általános Iskolában 2023. december 8-án került megrendezésre a Mezőzombori XI. Adventi-ONLINE-szavalóverseny a Szerencsi Tankerületi Központ támogatásával, melyre iskolánk tanulói közül is többen jelentkeztek. A versenyt nagy érdeklődés övezte,  21 iskola 109 tanulója versenyzett 5 kategóriában. Nagy örömünkre iskolánk két harmadik osztályos tanulója is eredményesen szerepelt az online szavalóversenyen.

Kecskeméti Ajnácska – 2.hely (II. korcsoport)

Rontó Ferenc Rajmond – különdíj (II. korcsoport)

A helyezést elért tanulók elismerő oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Gratulálunk a gyerekeknek és a felkészítő pedagógusnak, Battáné Tóth Krisztinának a kiemelkedő eredményhez!