HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


„Változó világ, alkalmazkodó ökoiskola”

Ökoiskolák online találkozója az Oktatási Hivatal szervezésében

Krucsai Krisztina az ÖKO-munkacsoport vezetője és Molnár Tiborné intézményvezető vettek részt az online találkozón. A rendezvény célja volt  a környezeti neveléssel kapcsolatos tudás bővítése és az ökoiskolák közötti szakmai kapcsolatok erősítése, egymás tevékenységének megismerése.

Az online találkozó alkalmával megtudhattuk, hogy biodiverzitásnak (biológiai sokféleségnek) nevezik az ökoszisztémák változatosságát egy bizonyos élőhelyen. A biodiverzitás nélkülözhetetlen az emberi jóléthez, fenntartja a gazdaságainkat és társadalmainkat. Kritikus fontosságú a beporzás, a klímaszabályozás, az árvízvédelem, a talaj termékenysége, valamint az élelmiszerek, üzemanyagok, rostok és gyógyszerek előállítása területén.

Sajnos, napjainkban  a biodiverzitás folyamatos csökkenésének lehetünk tanúi. Ennek a csökkenésnek a fő okai a természetes élőhelyek változásai az intenzív mezőgazdasági termelőrendszerek, az építkezés, a bányászat, az erdők, óceánok, folyók, tavak és a talaj túlzott kihasználása, a szennyezés és egyre inkább a globális klímaváltozás miatt. Így adva van a feladat. Tanulóinkkal meg kell ismertetni, hogyan és mit tehetünk azért, hogy a biológiai sokféleség fennmaradjon.