HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


TE SZEDD! – ÖNKÉNTESEN A TISZTA MAGYARORSZÁGÉRT 2024

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 12. alkalommal került megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával.

Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.

Az idei TeSzedd! akcióra 2024. április 22-28. között került sor.

A Fenntarthatósági témahét keretén belül idén iskolánk első alkalommal csatlakozott az országos szemétszedési programhoz és vállalta a TeSzedd! akcióban való részvételt.

 

Az illegális hulladéklerakás kis- és nagymértékben egyaránt környezetkárosító hatású. A mai napon Krucsai Krisztina tanárnő koordinálásával iskolánk felső tagozatos tanulói a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért pályázat keretén belül vállalták, hogy a falu egy pontján az ott illegálisan lerakott szemét egy részét összegyűjtik.

Intézményünk tanulói példamutató magatartásukkal szeretnék elérni, hogy a falu lakosaiban kialakuljon, illetve megerősödjön az igény a környezete tisztaságára, és felhagyjanak a szemeteléssel.