HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


TAVASZI VERSENYEK

Minden gyermekben ott lapul egy kis tehetségcsíra, mely arra vár, hogy a megfelelő körülmények között kibontakozhasson. Mi, pedagógusok valójában kertészek vagyunk, akik figyelemmel kísérjük ahogyan a csirából egy gyönyörű virág születik.

Ehhez a kis „csírát” öntözni, táplálni kell sok-sok élménnyel, versennyel, a világ felfedezésével. Ha nem biztosítunk számtalan lehetőségeket egy gyermek számára, talán soha nem derül ki, miben lett volna tehetséges.

Iskolánk tanulói nagyon tehetségesek a labdarúgás területén. Halász Tamás testnevelő tanár koordinálja a sporttehetségeket. Fiú és lány csapataink is vannak a Bozsik-programban és szép eredményeket értek el a tavaszi idényben is. A Diákolimpiára is beneveztünk. A Kis Iskolák Sportversenyén eljutottunk a megyei döntőbe. A megyei döntő helyszíne Miskolc Egyetemváros volt. Ide utazott csapatunk, hogy megmérettesse magát. Az egyetemi műfüves futball arénában játszhattak tanulóink. Az ellenfelek játékosai közül többen is igazolt játékosok voltak különböző egyesületeknél, de ennek ellenére nem vallottunk szégyent. A III-IV. korcsoportos csapatunk IV.helyezett lett a diákolimpián.

Vargáné Kozsik Judit a rajztehetségeket segíti. A B-A-Z Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tavaszi pályázatán Krucsai János Ferenc tanulónk megyei I. helyezett lett rajzával. A díjat május 27-én , egy gyereknap keretében vehette át. A pénzjutalom mellett jutalma volt egy színes program is.

Glonczi Márk 6. osztályos és Balogh Attila 7. osztályos tanuló díjazott lett a Prügyi Roma Nap alkalmából meghirdetett rajzversenyen.

Iskolánk 4 tanulója részt vett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által meghirdetett kreatív fotópályázaton, amelyet második alkalommal hirdettek meg.

A pályázat témája: A hal, mint étel!

A sikeres pályázathoz 3 telejésítendő feltétel volt:

– fotó egy elkészült halas ételről

– a pályázati étel receptje (hozzávalók+elkészítés leírása)

– néhány szó (maximum 5 mondat) hogy Miért együnk halat?

Lakatos Anett Virginia 6. osztályos tanuló töltött csukája bekerült korcsoportjának 5 legjobbja közé.