HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


MADARAK ÉS FÁK NAPJA VERSENY

Minden év május 10-én a Madarak és Fák napját ünnepeljük, mely hagyomány immáron több mint százéves. Ebből az alkalomból alsós tanulóink számára versenyt szerveztünk, melynek célja a természetvédelem iránti elkötelezettség kialakítása és elmélyítése volt.

A gyerekek 4 fős csapatokat alkottak és ebben a formában egymással együttműködve tudtak versenyezni. Mivel a csapatokban részt vettek 1-2. osztályosok is, így voltak könnyebb feladatok is, míg a 3-4. osztályosok számára nehezebbek. A kisebbeknek meg kellett találni az egyforma madarakat árnyékaikkal és pontosan megfigyelni, majd összekötni az ugyanolyan fákat.  A nagyobbaknak totót kellett kitölteniük és Móra Ferenc: A cinege cipője című versének hiányzó szavait kellett beírni a megfelelő helyre.

Ezt követően kimentünk az udvarra, ahol aszfaltrajzolás volt a feladat. A gyerekek fákat, bokrokat, virágokat és madarakat rajzoltak az iskola sportpályájára.

Minden tanuló jól érezte magát ezen a programon, mely kiváló lehetőséget kínált a meglévő tudásanyag elmélyítésére és új ismeretek elsajátítására a madarak és fák védelmének és a természet megóvásának témakörében.