HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


Könyvtári foglalkozások

HALLOWEEN

Iskolánk alsó tagozatos tanulói könyvtári foglalkozás keretein belül halloween lámpásokat készítettek. A gyerekek mindig szívesen kreatívkodnak, kézműveskednek, örömmel készítenek papírból és különböző egyéb anyagokból kis alkotásokat. A kézműves foglalkozás többek között fejleszti a finommotorikát, a türelmet, a kitartást és emellett kitűnő hangulatjavító és stresszoldó hatással is bír.

 

TÁRSASJÁTÉK DÉLUTÁN

Könyvtárunkban „Gazdálkodj okosan! társasjáték délutánt tartottunk. Ez a játék az 1960-as évektől a mai napig nagyon népszerű a gyerekek körében.

Tanulóink tapasztalhatták, hogyan lehet okosan gazdálkodni, a pénzt úgy beosztani, hogy legyen egy kis megtakarításuk is. Ezen felül a társasjáték olyan szociális tevékenység, amely megtanítja, hogyan kell osztozni, kivárni a sorunkat, sportszerűnek lenni, elfogadni a veszteséget; segít gyakorolni a másokhoz való pozitív viszonyulást, az együttműködést, a kommunikációt, a szabályokhoz és szociális normákhoz való igazodást.

A délután vidám hangulatban telt el, a gyerekek jól érezték magukat, a közös játékra később is jó érzéssel gondolhatnak vissza.