HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


KARÁCSONYVÁRÓ CSALÁDI DÖK NAP

Iskolánkban 2023. december 14-én Karácsonyváró Családi DÖK Napot tartottunk. A családi nap folyamán érdekes programok vártak a gyerekekre, az érdeklődő szülőkre, a meghívott partnerekre és vendégekre.

A délelőtt folyamán az alsó és a felső tagozatos tanulók különböző játékos, interaktív foglalkozásokon vettek részt, melyek már a karácsonyi ünnepkör jegyében zajlottak. Vidám, ünnepi hangulatban telt el a délelőtt és az alsó tagozatos gyerekek nagy-nagy izgalommal készültek a délutáni karácsonyi ünnepségre is.

A nap folyamán az intézmény meghívott partnerei, vendégei egy Szociális kerekasztal elnevezésű programon is részt vettek. A Szociális kerekasztal célja, hogy a részt vevő szervezetek, intézmények vezetői rendszeresen találkozzanak egymással, lehetőségük legyen a személyes kommunikációra, segíteni tudjanak egymás problémáinak megoldásában és többek között keressék az együttműködési lehetőségeket.

A családi napon Karácsonyi jótékonysági vásárt is rendeztünk, melyen a szülők, pedagógusok, tanulók által készített dekoratív, karácsonyi asztaldíszeket, kopogtatókat, dísztárgyakat árusítottuk. A jótékonysági vásár bevételét iskolai eszközökre, taneszközökre, játékokra fogjuk fordítani, melyekkel a gyerekek számára színesebbé, érdekesebbé tudjuk tenni a tanulást.

A szülők számára az intézmény igazgatója Szülői fórumot tartott, ahol felhívta a szülők figyelmét a rendszeres iskolába járás és a tanulás fontosságára, illetve az iskolai hiányzások következményeire.

A Karácsonyváró Családi DÖK Nap délutánján került megrendezésre az iskolai karácsonyi ünnepség. Az ünnepségen Halász Tamás megbízott igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Nagytiszteletű Nagy Károly református lelkész osztotta meg a jelenlévőkkel ünnepi gondolatait.

Ezt követően a 4. osztályosok, osztályfőnökük Szabóné Sallai Judit vezetésével elevenítették fel és mutatták be a hagyományőrző programsorozatunk részeként a Betlehemezést. A betlehemezés a karácsonyhoz kötődő magyar keresztény népszokás. Ez egy többszereplős dramatikus játék, amelyben a szereplők felelevenítik  a Jézus születéséről szóló bibliai történetet.

A karácsonyi műsor további részében az alsó tagozatos osztályok táncos-zenés bemutatókkal szórakoztatták a megjelent vendégeket, amelyeket osztályfőnökeik irányításával tanultak be a gyerekek: 1.osztály – Péterné Sallai Andrea; 2.osztály – Kocsis Andrea; 3.osztály – Battáné Tóth Krisztina.

Mindezek mellett minden alsó tagozatos osztály további különleges táncprodukciókkal kápráztatta el a közönséget, melyeket Máté István, a Nyíregyházi T-DANCE Alapfokú Művészeti Iskola táncpedagógusa vezetésével sajátították el a tanulók.

Nagy örömünkre a Taktakenézi Bóbita Óvoda óvódapedagógusai és óvodásai is elfogadták meghívásunkat és ellátogattak hozzánk, így ők is részesei voltak a Karácsonyváró Családi DÖK Napunknak.

Gratulálunk a felkészítőknek és a szereplőknek a színvonalas produkciókhoz!