HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


EGYMÁS KÖZÖTT

Szakmai napokkal zártuk a 2020/21. tanévet

A szokásos tavaszi szakmai napokat a pandémia miatt nem tudtuk megtartani a munkatervben megjelölt napokon, de semmiképpen nem szerettük volna elhagyni, mivel rengetek olyan dolog volt, melyet meg kellett beszélni, vitatni:

Mérés, értékelés

Nagyon nehéz évet zártunk. Második éve élünk együtt a Covid19 vírus okozta problémákkal.

A betegség a félelem nagyon sok hátránnyal járt az oktatásban is. A hiányzások nagyon magasak, ami a mi iskolánkban különösen hatással volt a teljesítményekre, hiszen tanulóink jóformán annyit tudnak, amit itt megtanítunk. Sajnos, otthoni tanulásra, pótlásra ritkán van példa!

Az óvodai felkészítések is hiányosak voltak, így az 1. osztályosok különösen nagy hátránnyal indultak.

Minden éven mérünk félévkor és év végén és a mérések eredményeit használjuk a fejlesztésekre. Most a mérések kiértékelése különösen fontossá vált, mert ennek alapján tudjuk megtervezni a jövő évi felzárkóztatást.

„EszmeCsere”

Ezen a napon áttekintettük a 3 évre elkészített Intézményi komplex cselekvési tervünket (IKCST) és a munkacsoportok bemutatták, hol tartunk a megvalósításban, szükséges-e módosítás.

Eddigi eredményeink:

– elkészült a szervezett fejlesztési programunk

– sikeresen adaptáltuk a #Suli és a #Kalandrafel! pályázati programokat

– a tervezett Családi napokat online tudtuk megtartani

– „Legyen öröm a tanulás” motivációs programunk jó ütemben halad.

– az OKM mérések sikerességéhez mindenki igyekszik saját tantárgyán keresztül hozzájárulni.

– az iskolai lemorzsolódás aránya folyamatosan 10% alatt van.

MOZAIK

A Mozaik elnevezésű szakmai napunkon a továbbképzések, műhelymunkák apró kis mozaikjaiból próbáltunk egy egységes képet kirakni és megosztani egymással az éven szerzett jó gyakorlatokat. A digitális oktatás alatt minden pedagógus részt vett valamilyen online képzésen, s szakmai napunkon az itt hallottakat, látottakat próbáltuk átültetni saját gyakorlatunkba, adaptálni, hasznosítani a számunkra értékes dolgokat.

Megállapodtunk abban, hogy a hallott jó gyakorlatok közül a tanulói önértékeléshez és a tanulói bántalmazáshoz bemutatott ötleteket fogjuk adaptálni iskolánkban.

A szakmai nap második részében szaktanácsadó érkezett hozzánk, aki az integráltan oktatott SNI-s és BTMN-es tanulók ellátásához adott jó ötleteket, tanácsokat.

3:1 program az utolsó tanítási nap délutánján

A Szerencsi Tankerületi Központ támogatásával egy közös fagyizással zárta a nevelőtestület a 2020/21. tanévet a szerencsi Édes Álom cukrászdában.

3:1-ben program volt ez, mivel

  • megünnepeltük a pedagógusnapot
  • vége lett a tanítási évnek
  • szervezetfejlesztési programként is kiváló volt!

Ez a délután csak egy pici kitérő volt a mindennapi munkából, hiszen a VAKÁCIÓ csak a gyerekeknek kezdődött el. A pedagógusokra még sok munka vár. Zárni kell az évet: bizonyítványokat, törzslapokat írunk, statisztikákat, beszámolókat készítünk, méréseket értékelünk, és már a jövő évi tantárgyfelosztáson gondolkodunk.

A szombati ballagás után kezdjük a nyári táborokat. Június 21-július 02. között 50 tanulónak lesz Csodaszarvas tábor és augusztus 26-30 között 47 tanulónak tartunk Erzsébet-tábort.

A sűrű programok között jó volt egy pillanatra megállni, kicsit felfrissülni. A nehéz év után jó lesz a nyári regenerálódás, hogy augusztus második felétől újra kezdhessük a munkát!