HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


BŰVÖSVÖLGY DEBRECEN

Élményközpontú foglalkozások diákoknak a tudatos médiahasználatért

A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hozta létre, hogy élményszerű programmal támogassa a médiaértés oktatását a 9-16 éveseknek. Mi a debreceni központba látogathattunk el.

A gyerekek nyolcfős csoportokban dolgoztak a stúdiókban. A négy 60 perces foglalkozásra épülő program a szünetekkel együtt 5-6 órát vett igénybe. Ez idő alatt készítettek újságot, reklámot, hírműsort és filmet is forgattak. Olyan élményekben volt részük, melyek csak a tv és rádió stúdiókban dolgozó embereknek adatik meg.

A filmes foglalkozáson a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy néhány jelenetből álló film, és kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben. A történetet maguk találhatták ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása és a jelmezek kiválasztása után kezdődhetett a forgatás. A díszletautó mindenkinek elnyerte a tetszését.

A híreknek szentelt foglalkozáson egy általuk választott híranyagból több álláspontot bemutató riportot állíthattak össze.

A hangstúdióban saját rádióműsort készíthettek, melyben ők voltak a műsorvezetők, az interjúalanyok és a hírszerkesztők is.

A reklámnak szentelt foglalkozáson megismerkedtek a kereskedelmi kommunikáció alapvető elemeivel. Itt arra is rájöhettek, mivel hatnak rájuk a reklámok, amikor maguk is reklámot készítettek egy általuk választott termékhez.

Köszönjük a lehetőséget a központnak és az ott dolgozóknak. Nagyszerű volt!