HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


BŰNMEGELŐZÉSI TÉMAHÉT

Március elején az intézményben a Bűnmegelőzési témahét keretében a gyermekvédelmi felelősök előadásokat és versenyeket szerveztek.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának bűnügyi referense, Pálinkásné Tóth Vivien tartott előadást a szabálysértésekről, bűncselekményekről és azok következményeiről. Az előadó az alsó tagozaton még mesélt a gyerekeknek a rendőr munkájáról, felszereléseiről, a központi telefonszámokról és néhány közlekedési tábla ismeretére is felhívta a kisdiákok figyelmét.

 

Karászi Tibor, iskolánk tanára a kisiskolásoknak a mindennapi élet szabályainak fontosságáról, az iskolai bántalmazás, az agresszió következményeiről tartott előadást. Majd érdekes és tanulságos kisfilmeket néztek meg együtt.

 

Tarnóczi Eszter, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője az alsós tanulók aktív közreműködésével az iskolai bántalmazás témakörét járta körbe. Ezzel kapcsolatosan egy érdekes animációs kisfilmet is megtekintettek a tanulók, majd a látottakat kérdések segítségével közösen dolgozták fel. A felső tagozaton a fiatalkorúak büntethetősége, a javítóintézet és fiatalkorúak börtönének bemutatása volt a központi téma.

 

A Bűnmegelőzési héten az alsó és felső tagozatos tanulók sokféle versenyen tehették próbára ügyességüket, mérhették össze tudásukat, kreativitásukat. A versenyek nagyon jó hangulatban teltek.