HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


BOGARAS VAGYOK!

A Tanítsunk Magyarországért program keretében a Miskolci Egyetem élménypedagógiai foglalkozást tartott iskolánkban, melyen a 6-7. osztályosok vettek részt. A foglalkozáson az ízeltlábúak széles skáláját ismerhették meg.

Az ízeltlábúak a legnépesebb állatcsoport a világon.

Három fő csoportjuk van:

  • A rákok
  • A rovarok
  • A pókszabásúak

A gyerekek élvezettel hallgatták az ismereteket és csodálták az eddig csak képeken látott ízeltlábúakat.

Az élményalapú és informális tanulás iskolánk oktatásának szerves részévé válik. Az informális tanulás a mindennapi élet természetes velejárója. Az informális tanulás egész életünk során jelen van, hiszen mindennapi tevékenységeink során különféle tapasztalatokat, értékeket és tudásokat sajátíthatunk el. A tanulásnak ez a formája nem szükségszerűen tudatos, illetve szándékos, hanem a tevékenységek elvégzése közben, spontán alakul ki. Aki ilyen módon tanul, gyakran észre sem veszi, hogy tanul. A tanulókban sok esetben nem is tudatosul, hogy akár a szabadidő eltöltése közben is gazdagíthatják személyiségüket, bővíthetik kompetenciáikat.

Fontosnak tartjuk a felnövekvő nemzedékek fizikai, érzelmi és társas fejlődésnek előmozdítását, az élményalapú tanulás módszertani megalapozását, a tanulás közösségi élményé formálását, a tanórán kívüli differenciált, személyiségközpontú, informális és nem formális módszertani kultúra megerősítését, a nyitott tanulási környezet valamint ezt támogató szakmai környezet kialítását.

Ezért örültünk ennek a lehetőségnek is, hiszen a tanulók észre sem vették, hogy mennyi fontos ismerettel gazdagodtak, miközben annak örültek, hogy ezen az órán nem kellett tanulni!!