HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


„Apró polgárőr” kísérleti projektben veszünk részt

Az Országos Polgárőr Szövetség az „Egy iskola egy polgárőr” mozgalom keretén belül az „Apró polgárőr” kísérleti projektet indított.

Csóra György, a B-A-Z megyei Polgárőr Szövetség elnöke bejelentette, hogy a projektben iskolánkra is számít. A kísérleti program elsődleges célja, hogy a programban részt vevő 4. osztályos tanulók megismerkedjenek a polgárőrség tevékenységeivel és a közbiztonságot szolgáló feladatokkal.

A kísérleti programban 4 megye vesz részt. Borsod-Abaúj- Zemplén megyéből 4 iskola – közte a mi iskolánk – került be a projektbe.

A tanulók versenyre készítéséhez a B-A-Z megyei Polgárőr Szövetségtől segítséget kaptunk. Dudás Péter alelnök az elméleti felkészítéshez nyújtott új ismereteket, majd gyakorlati feladatokat oldottak meg a tanulók.

Örömmel vettük a felkérést, lelkesen készültünk a versenyre!

Péterné Sallai Andrea osztályfőnök – aki egyben pedagógus polgárőr is – készítette fel osztályát a közlekedésbiztonsági versenyre.

A Bőcsön megrendezett versenyen 10 tanuló vehetett részt, akiknek elméleti és gyakorlati feladatokat is meg kellett oldani. A résztvevőket a helyi versenyen elért eredményeik alapján választottuk ki. A feladatok nagyon tetszettek a gyerekeknek, örömmel versenyeztek.

A csapat a IV. helyen végzett és sok apró ajándékkal tértek haza a nap végén.