HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


ANYÁK NAPJA

„Ahány levél lengedez

szél ringatta ágon,

ahány harmatcsepp ragyog

fűszálon, virágon

Édesanyám, fejedre

annyi áldás szálljon.”

/Móra Ferenc/

 

Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe. Intézményükben immár hagyomány, hogy minden évben megünnepeljük ezt a jeles eseményt. Ez most sem volt másképp! Iskolánk tanulói osztályonként készültek erre az alkalomra.

Az édesanya, aki a legjobb tudása szerint felnevel és feltétel nélkül szeret bennünket, aki mindig ott van mellettünk, valami igazán különleges ajándékot érdemel ezen a napon. Ezen a különlegesen szép ünnepen tanulóink számtalan módon próbálták felejthetetlenné tenni édesanyjuk számára a tavasz egyik legszebb ünnepét.

Az alsó tagozatos tanulók osztályfőnökeik vezetésével műsorral készültek, melyeket különleges táncokkal, szívhez szóló versekkel, dalokkal, zenékkel, vetítésekkel tettek még szebbé, emlékezetesebbé az édesanyák, nagymamák számára. Emellett a gyerekek saját kezűleg készített ajándékokkal kedveskedtek az ünnepelteknek. A gyógypedagógiai osztály anyák napi teadélutánra hívta az anyukákat, nagymamákat. Az ünnepi teadélután nagyon jó hangulatban telt, a vendégek jóízűen fogyasztották el az ünnepi finomságokat és szeretettel fogadták a gyerekek köszöntő verseit és ajándékait. Az iskola igazgatója és igazgatóhelyettese örömmel vett részt az osztályok által szervezett anyák napi programokon. Az Édesanyák mosolya és meghatottsága minden résztvevő szívét megmelengette és erről a gyönyörű napról boldog emlékeket hagyott a szívekben.

A felső tagozatos osztályok osztályfőnökeik irányításával szintén sokféleképpen, igazán kreatív módon emlékeztek meg erről a jeles ünnepről. Voltak osztályok, akik kedves ajándékkal lepték meg az ünnepelteket, illetve több osztály az internetet hívta segítségül és az online térben PowerPoint vetítéssel, videofelvétellel köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat.

Tanulóink mindannyian lelkesen készültek erre a csodálatos ünnepre, melyben iskolánk pedagógusai és asszisztensei nyújtottak számukra segítséget tudásukkal, kreativitásukkal, szépérzékükkel.

Gratulálunk a felkészítőknek és a szereplőknek a színvonalas produkciókhoz, az ötletes programokhoz, ajándékokhoz!

Ezúton is boldog anyák napját kívánunk minden kedves Édesanyának és Nagymamának!