HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


AMIKOR ZÖLDBEN GONDOLKODUNK

Ökoiskolák találkozója Kazincbarcikán

Molnár Tiborné intézményvezető a POK tanévnyitó szakmai napján az iskola ÖKO-programját mutatta be a fenntarthatósági szekció résztvevőinek Kazincbarcikán. Elmondta, hogy az ökoiskolává válás egy hosszú folyamat volt, amely 2019-ben valósulhatott meg a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az ökoiskolai szemléletmódnak az iskola összes területére ki kellett terjedni:

■ a nevelő-oktató munkára,

■ az intézmény működésére,

■ a közösséggel való kapcsolattartásra,

■ az iskola arculatának kialakítására.

Mindenképpen kellett egy csapat! Az iskola dolgozóiból egy ÖKO-munkacsoportot hoztak létre, mely külön munkaterv alapján dolgozik. Ez a munkaterv szerves része az iskolai munkatervnek, amelynek megvalósításáról félévkor és év végén be kell számolni. Nagyon fontos szerepet tölt be az intézmény életében a Zöld Diákönkormányzatról, azaz a ZölDÖK.

Prezentációjában bemutatta, hogy ők elsősorban projektekben gondolkodnak. Néhány izgalmas, érdekes projektet be is mutatott. Elmondta, hogyan szerveznek különböző tanulási programokat a zöld jeles napok megünneplésére, milyen szakkörökkel, versenyekkel, táborokkal és élménynapokkal teszik színesebbé a fenntarthatóságra nevelést.

Molnár Tiborné intézményvezető arra is kitért, hogy az iskola egyik legfontosabb feladata a fenntarthatóságra neveléssel kapcsolatban, hogy a pedagógusok személyes példamutatással, tanórán és tanórán kívül is egyaránt képviseljék a fenntarthatóság értékeit.

AMIKOR_ZOLDBEN_GONDOLKODUNK