HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


ALKOSS A HALAKÉRT!

NÉBIH PÁLYÁZAT

Érdeklődéssel olvastuk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által meghirdetett “Alkoss a halakért” rajzpályázat kiírását, mivel Taktakenéz település a Tisza partján fekszik és a halászat, horgászat közel áll a gyerekekhez is.

Több éven keresztül zajlott a Tisza-tavi Pecasuli program, melynek mi is résztvevői voltunk és így megismerhették a tanulók még jobban a Tisza élővilágát, a horgászás etikáját, a természet szeretetét és védelmét. Az ajándék horgászbotok és horgászengedélyek lehetővé tették, hogy a gyakorlatban is kipróbálják a horgászás örömét.

A pályázat konkrét témája volt: Munkában a halőr.

De ki is az a halőr?

Ő ellenőrzi azt a személyt, aki a halgazdálkodási vízterületen, annak partján halászik, horgászik. Megnézi, hogy a kifogható mérettartományon kívüli vagy a területi jegyen meghatározott mennyiségen felüli hal ne kerüljön kifogásra. A tilalmi időben kifogott, valamint a védett halakat visszahelyezteti a vízbe!

Azoktól, akik tiltott eszközzel vagy tiltott módon, engedély nélkül horgásznak, halásznak, vagy azoktól, akik tilalmi időszakban a tilalom alá eső halat, védett halat kifogják, vagy akik a méret, és mennyiségi korlátozást megszegik, elveheti az állami horgászjegyét.

A pályázók a halőri munka témáját különféle rajztechnikai eszközökkel, többféleképpen elkészíthették. A rajzok között sok érdekes és szép munka keletkezett. mivel csak a rajzok digitalizált változatát kellett beküldeni, a legszebb munkákból kiállítást rendeztünk.