HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


ÜZEMLÁTOGATÁS A SZERENCSI NESTLÉ HUNGÁRIA KFT. SZERENCSI GYÁRÁBAN

Prügy, Taktaharkány, Taktakenéz és Megyaszó települések általános iskolás diákjai tettek látogatást a Nestlé Hungária Kft. szerencsi gyárában január végén a Szerencsi Szakképzési Centrum és a Szerencsi Tankerületi Központ együttműködésének köszönhetően.
Ezeken a településeken az elmúlt hetekben a Centrumhoz tartozó középiskolák igazgatói pályaorientációs szülői értekezleteket is tartottak, ismertették az újonnan induló képzéseket.
8. osztályos tanulóink közül többen is tervezik, hogy édesipari termékgyártónak, édességkészítőnek jelentkeznek, mivel a Szerencsi Nestlé és Szerencsi Bonbon Kft. folyamatosan keresi a szakképzett munkásokat. A Szerencsi Szakképzési Centrum indít ilyen képzést, s a tankerülettel karöltve megszerveztek egy üzemlátogatást, hogy kedvet csináljanak ehhez a munkához.

A gyárlátogatásra a Szerencsi Tankerületi Központ autóbusza szállította a közel 30 diákot és tanáraikat. A bejárás során az iskolások közelebbről is megismerkedtek az édesiparral és betekinthettek a különféle szakmák rejtelmeibe. A tanulók figyelemmel hallgatták a szigorú biztonsági rendszerről szóló tájékoztatást és érdeklődéssel vettek részt az üzemlátogatáson. A programon jelen volt Rubi Zsoltné kancellár és Bukta Márta főigazgató, valamint Szabó Árpád tankerületi igazgató.

A szerencsi üzem közel 30 éve, 1991 óta működik a Nestlé csoport tagjaként, és évek óta ez a gyár a Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor gyártó és -töltő üzeme, amely közel 30 országot lát el itt készülő termékekkel. Itt készül többek között a népszerű Nescafé 3in1 termék is.

Az édesipari termékgyártó feladata az édesipari félkész- és késztermékek szakszerű, gazdaságos előállítása a környezetvédelmi és higiéniai követelmények, a vonatkozó jogszabályok előírásainak maradéktalan betartása mellett.
Tanulóinknak nagyon tetszett a gyárban folyó munka, s különösen tetszett, hogy milyen magas higiéniai követelmények vannak, melyeket mindenkinek – még a látogatóknak is – be kell tartani.