HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


Útravaló Élménynap

2019.május 10-én iskolánk 12, 7. és 8. osztályos mentorált tanulója vett részt Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban megrendezett Útravaló Élménynapon. Az egész délelőttös program nagyszerű kikapcsolódást jelentett a gyerekek és kísérőik számára. A Sportcsarnokban 8 állomás várt a tanulókra az egészséges életmód, valamint a környezettudatosság jegyében. Iskolánk tanulói a hejőkeresztúri iskola diákjaival kerültek össze a Zöld 2 nevezetű csapatba. 15 percet tölthetett minden csapat 1-1 állomáson, és a cél a legtöbb pont összegyűjtése volt. Változatos feladatok vártak rájuk. Az 1. állomáson kosárlabdadobás, a 2. állomáson az egészséges étkezéssel kapcsolatos feladat, a 3. állomáson sötétített szemüvegben formaberakás, a 4. állomáson lánctalpas játék, az 5. állomáson szelektív hulladékgyűjtés, a 6. állomáson Szumó ruhában futás, a 7. állomáson puzzle játék, a 8. állomáson „fordított” biciklizés szerzett feledhetetlen perceket tanulóinknak.

A pálya teljesítése után ebéd várta a gyerekeket, majd az ízletes étel elfogyasztása után az eredményhirdetés következett. A rendezvény főszervezője elmondta, hogy az eddigi Élménynapokon még nem sikerült egy iskolának sem elérni az 500 pontot. De ezen a napon ez a mi csapatunknak sikerült, így a hejőkeresztúri iskolásokkal együtt örömmel vettük át az első helyért járó oklevelet és az édességeket.

A nap folyamán a Romano Glaszo mai slágereket énekelt. A gyerekek leülhettek hozzájuk, énekelhettek, kipróbálhatták a hangszereket. A program zárásaként egy Táncház vette kezdetét, ahol ugyancsak a Romano Glaszo húzta a talpalávalót.

Élményekkel gazdagodva, új barátokra lelve tértek haza diákjaink erről a szuper Élménynapról!