HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


MAGAD ÉS TÁRSAID BIZTONSÁGÁÉRT TE IS SOKAT TEHETSZ!

Virológiai előadás

Nem könnyű dolog a gyerekeknek beszélni a koronavírussal kapcsolatos problémákról és a megelőzésről úgy, hogy ne is ijesszük meg őket és komolyan is vegyék a szabályokat. A legtöbb koronavírus ártalmatlan, szinte észrevétlenül, vagy enyhe betegséggel is előfordulhat. Néhány típusa azonban súlyos megbetegedéseket okoz, mint például az új típusú koronavírus, a COVID19.

A legtöbb koronavírus ugyanúgy terjed, mint más megfázást okozó vírus: köhögésen, tüsszentésen keresztül, a fertőzött személlyel való érintkezés során. A legtöbb koronavírus-fertőzés tünetei is hasonlóak más felső légúti fertőzéshez. A legtöbb esetben nem lehet tudni, hogy koronavírussal vagy egyéb megfázást okozó vírussal van-e dolgunk. Mindez komoly gondot okoz most szülőnek, tanárnak, orvosnak egyaránt.

Az osztályfőnökök már az első tanítási napon megtették a tájékoztatást. A Tankerülettől szenzoros kézfertőtlenítőt és infra hőmérőt kaptunk, így az iskolába való belépéskor minden tanuló fertőtleníti a kezét és mindenkinek mérjük a testhőmérsékletét. A védőnő virológiai előadást tartott valamennyi osztálynak.

Sok hasznos tanácsot kaptak már a gyerekek, melyeket be kell tartani!

  • A vírus cseppfertőzéssel terjed, és tüsszentéssel, köhögéssel adható át könnyen.
  • Mivel a vírus érintés útján a kezedre kerülhet, kerüld az arcod, a szád és orrod érintését.
  • Ne igyál mások poharából, ne egyél mások evőeszközével, ne fogyasszatok egymás ételéből, italából.
  • Kerüld a kézfogást és a puszit is. Próbálj ki új formákat a barátaid üdvözlésére, a könyökök vagy cipők összeérintése vagy csak simán az integetés is a köszönés egy formája.

https://youtu.be/Ebefj-dUSE8