HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


KEZDJÜK VIDÁMAN A TANÉVET! – KONCERTEK ISKOLÁNKBAN

PATAI ANNA KONCERTJE

Patai Anna énekesnő interaktív koncertjén tanulóink nagyon jól érezték magukat. A koncert kezdete előtt beszélgetést kezdett a tanulókkal, melynek témája a pályaválasztás volt. Felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy a pályaválasztáshoz nélkülözhetetlen a jó önismeret. Fontos, hogy legyen szorgalmuk és kitartásuk, hogy a választott iskolát sikeresen elvégezzék és olyan szakma legyen a kezükben, amellyel a munka világában el tudnak helyezkedni. Ezek után Anna beszélt saját pályafutásáról, céljairól, terveiről.

Az énekesnő 11 évesen vált országszerte ismertté 2010-ben a Megasztár zenei tehetségkutató műsor révén. A televíziós műsor után indult be igazán a karrierje. Sorra kapta a színházi felkéréseket. Tanulóink is jól ismerték dalait és vele együtt énekelték a legismertebbeket. Kedves, közvetlen stílusával hamar belopta magát a gyerekek szívébe. A koncert után közös fényképezés kezdődött, mivel sokan akartak egyéni vagy csoportos fotót az énekesnővel.

BÁNHIDI KRISZTIÁN KONCERTJE

Bánhidi Krisztián énekes a Hang-Szín művészeti iskola vezető tanára járt iskolánkban és egy hangulatos, vidám koncerttel lepte meg tanulóinkat. Az éneklés mellett színészi vénával is rendelkezik, folyamatosan játszik a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

A koncert keretében egy zenei időutazáson vehettünk részt. A színész – énekes az őskortól egészen napjainkig bemutatta a fontosabb zenei korszakokat és stílusokat. Választ kaptunk a következő kérdésekre: Hogyan énekelhettek az ősemberek? Milyen volt a középkor jellegzetes stílusa? Hogyan lehet egy magyar népdalt egészen más stílusban énekelni?

A humorral fűszerezett koncerten jól szórakoztak a résztvevő gyermekek, akiket igyekezett bevonni az előadó. A zenei időutazás sikerrel végződött.