HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


Játékos előadás – érzékenyítő tréning Újvári Gáborral

A játék nem csak örömforrás a gyermekek életében, hanem hangsúlyos eleme fejlődésüknek. Gyermekkorban a játék és a tanulás „kéz a kézben jár”, hiszen a gyerekek a játékos tevékenységek révén jutnak ismeretekhez, tesznek szert tapasztalatokra.

Újvári Gábor színész-drámapedagógus szakember volt vendége iskolánknak, aki játékos csoportmunkában, úgynevezett érzékenyítő tréning segítségével olyan játékokat, tevékenységeket, viselkedésformákat mutatott meg tanulóinknak, amelyek fejlesztik figyelmüket, memóriájukat, szabálytudatukat, s későbbi életükben fontos szerepet töltenek majd be.

A figyelem és memóriafejlesztő játékok az adott helyzetben való összpontosításra és a figyelem tartós megtartási készségének fejlesztésére is alkalmasak, míg a szabályjátékok során a gyermekek már megtanulnak alkalmazkodni egymáshoz és a szabályokhoz is.

A gyerekek hamar feloldódtak a játék során. A nevetés és vidámság végig kísérte a foglalkozást. A szabályok követése nem mindig sikerült, a memóriája sem volt mindenkinek toppon, de a játék öröme feledtette a kudarcokat.

A mai foglalkozás megmutatta, hogy több ilyen jellegű fejlesztő foglalkozásra lenne szükségünk. NE FELEJTSÜNK EL JÁTSZANI!