HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


Esély Tábor – Balatonszemes

  1. július 24-e és 28-a között 30 tanulóval vettünk részt egy táborozáson, Balatonszemesen az Esély Táborban.

Július 24-én, kedden 6 órakor minden tanuló izgatottan várta az indulás pillanatát. A táborba közösen indultunk el a Gyenesdiáson nyaraló gyerekekkel közösen. Budapest volt az első állomás, ahol két előadáson is részt vettünk. Az egyik Bánki Beni Slam Poetry előadása volt, míg a másik Gál Tamás „A nagyidai cigányok” című interaktív színdarabja.

A műsorok után folytattuk utunkat a Balaton felé. Már mindenki türelmetlenül várta, hogy az autópályáról megláthassuk a „magyar tengert”. Délután érkeztünk a táborba, ahol az animátorok nagyon kedvesen fogadtak minket. Elfoglaltuk a szállást, majd vacsora előtt lesétáltunk a Balatonhoz és csobbantunk egyet benne.

A második nap, szerda reggelén a gyerekek egy dráma órán vettek részt, ahol megismerkedtek a testvériskolánkból, Mezőgecséről érkező gyerekekkel.

Este bemutatkozó estet szerveztek a helyi Művelődési Házban, ahol minden iskola bemutatta honnan érkezett. A tanulóink iskolánk himnuszát, „A költő visszatér” című dalt énekelték el, majd egy képekből összerakott videó segítségével a többi iskolából érkező diákok bepillantást nyerhettek a mindennapi életünkbe.

Csütörtök reggel aerobic órán vettünk részt Szentgyörgyi Rómeóval, majd ezt követően buszra szálltunk és elutaztunk Balatonboglárra a Gömbkilátóba. Ezután Keszthely felé vettük az irányt, ahol egy Természettudományos Kiállításon jártunk, majd meglátogattuk a keszthelyi Festetics-kastélyt. Az este tábori diszkóval zárult.

Péntek délelőtt a Latinovits Zoltán Emlékházban jártunk, ahol a fiatalon meghalt színész életéről láttunk egy filmet, valamint egy kvízt kellett a diákoknak megoldani az Emlékházban található kiállítás segítségével. Ezután a Pálos Szerzetesek templomában mentünk. Itt ugyancsak feladatok megoldásával tették színesebbé a programot a szervezők. Péntek délután a fürdőzésé volt a főszerep.

A gyerekek minden nap rövidebb-hosszabb ideig fürödtek a Balatonban, amit nagyon élveztek, mivel közülük nagyon sokan még nem jártak itt.

Szombat reggel kedvetlenül vártuk, hogy megérkezzen a buszunk és elindulhassunk hazafelé. Útközben Budapesten ismét megálltunk, a Budai Várat látogattuk meg. Fáradtan, de nagyon sok élménnyel gazdagodva érkeztünk meg 18 óra tájban Taktakenézre.