HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


ERDEI TÁBOR SIMÁN

Ebben a tanévben lehetőségünk nyílt arra, hogy tanulóinkkal három csodálatos napot töltsünk zöldövezetben, a Simai Ifjúsági Táborban. A tábor szervezésénél célunk volt, hogy a gyerekek számára hasznos, élményekben gazdag kikapcsolódást nyújtsunk. Első napon a szabályok lefektetése, szobabeosztás, feladatok kijelölése volt az elsődleges feladat. A szabályok elfogadása hamar megtörtént: napirend, felelősök. A tanulók 10 személyes komfortos, minden igényt kielégítő, kényelmes apartman házakba kerültek elhelyezésre, ami szükségképpen a csapatszellem kialakulását vonta maga után. A gyerekek napi háromszor kaptak bőséges étkezést. A táborozók nagyon jól érezték magukat a nyugodt, festői környezetben, ahol a sporttevékenység mellett többek között természetjárásban és színes programokban is részt vehettek. A változatos programokon túl a tanulók számára élményt jelentett a tábori lét, néhány napra kiszakadhattak a megszokott környezetből. A tanulók a tábor folyamán mindvégig csapatokban dolgoztak, sportoltak.

Célunk volt, hogy a gyermekek minden perce le legyen kötve és ne legyen idejük unatkozni. Emellett célunk volt a közösségépítés, az összpontosítás, a figyelemfejlesztés, a mozgásfejlesztés, az új élmények befogadása, „csapatépítés”, elfogadás, elfogadtatás, együttműködés, a szabadidő hasznos eltöltése, önbizalom erősítése, társas kompetenciák és empátia erősítése, kapcsolatteremtő képesség, környezettudatosság, egészséges életmódra nevelés. A táborozó gyerekek könnyen és jól irányíthatóak voltak, betartották a szabályokat és kerülték a konfliktusokat.

A programok során mindvégig a jókedv, a vidámság volt a jellemző. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást a gyermekek számára.

A célokat vidám hangulatban, játékos feladatok kapcsán sikerült is megvalósítani. A gyerekeket, akik a megszokott élethelyzetekből kiléptek, aktivitásra késztettük.

Összegzésként elmondható, hogy a gyermekek a változatos programoknak köszönhetően sok új és kellemes élménnyel térhettek haza. Kitűnő hangulatban telt el ez a három nap, mindenki nagyon jól érezte magát és barátságok is kötődtek.