HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


EGYMÁSRA HANGOLVA

Iskolánkban Interkulturális Oktatás is folyik és egymás elfogadására, a toleranciára is neveljük tanulóinkat. A nemzeti kisebbségi nevelés és oktatás célja a tanulók nemzetiségi közösséghez való tartozásának erősítése. Ez a cél a nemzetiségi nyelv és kultúra közvetítésével, a nemzeti kisebbség sajátos helyzetének megismertetésével érhető el.

Az interkulturális pedagógiai programok fő céljai közé tartozik a kisebbségi tanulók tanulmányi sikerességének és önbecsülésének növelése a társadalmi elfogadásuk és érvényesülésük érdekében. A program további célja, hogy pedagógiai eszközrendszerével hozzájáruljon a társadalmi leszakadás megakadályozásához és a társadalmi integrációhoz. Ezért igyekszünk olyan helyzeteket teremteni, melyek segítik az esélyegyenlőség és szolidaritás értékeinek megismerését, valamint fókuszba helyezik az egyenlő bánásmód és a méltányosság alapelveit.

Egymásra hangolva programunkkal egymás kultúráját ismerhetjük meg a zene és a tánc segítségével. Tanulóink lelkesen készültek a napra és élvezték egymás előadásait.