HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


Arany-emlékév 2017.

Kétszáz éve, 1817. március 2-án született Nagyszalontán Arany János, a 19. század magyar költészetének egyik nagy alakja, a magyar nyelv nagy mestere. A jubileum alkalmából március 2-án kezdődött az Arany János emlékév, melyhez iskolánk szeptember-október hónapban csatlakozott. Az emlékév tiszteletére összeállítottunk egy paravánt, melyen olvasható volt élete, kiállítottuk fő műveit. Ezek segítségével készülhettek felsős tanulóink az Arany – csapatversenyre.

A Petőfi – napok alkalmából rendezett szavalóversenyt az éven Arany János verseiből rendeztük meg. A győztes – Borai Norbert 8. osztályos tanuló – a Megyei Könyvtár által rendezett Arany – szavalóversenyen képviselhette iskolánkat, ahol IV. helyezést ért el.

Az alsósok Arany műveiből szemelgettek és rajzokkal jelenítették meg a verseket.

A Megyei Könyvtár „az olvasók királyát” kereste az alsósok között, s szerencsére a mi iskolánkban is talált egyet. Borai Rafael 3. osztályos tanuló II. helyezést ért el a versenyen.

A módszertani munkacsoport egy helyi pályázatot hirdetett meg „A mi falunk” címmel. A beadott pályaművek közül Tóth Jázmin 5. osztályos tanuló Taktakenézről készített makettjét ítélte legjobbnak a zsűri.

  1. március 1-én zárul az emlékév. Úgy gondoljuk, mi méltón megünnepeltük.