HAT-KP-01-2022/1-001557
Határtalanul Pályázat hetedikeseknek
Prügyiek és taktakenéziek Erdélyben
Megvalósítás időszaka: 2023.03.27. - 2023.04.01.
Elnyert támogatási összeg: 4.192.800 Ft,
azaz Négymillió-egyszázkilencvenkettőezer-nyolcszáz Ft

Határtalanul pályázat logója


Állatok világnapja- október 4.

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” (Mahatma Ghandi)

A projekt-nap célja: erősíteni a gyerekekben az ember és állat közötti barátságot, felhívni a figyelmet az együttélés szabályaira, fontosságára valamint arra, hogy az állatok boldogabbá teszik mindennapjainkat.

A játékos feladatok célja:

  • bővüljön a gyerekek ismerete az állatokról a tapasztalás, a játék által
  • legyenek képesek az állatok elfogadására, tiszteletben tartására
  • fejlődjön a megfigyelőképességük, a szociális és együttműködési készségük
  • gyarapodjon aktív szókincsük

Beszámoló

Az iskolarádió műsorát önként jelentkezők állították össze és olvasták fel a reggeli műsorban. Célunk volt, hogy az iskola valamennyi gyermekéhez eljusson a nap fontossága és azok a figyelmeztetések, melyek fontosak az állatokkal való együttéléshez.

Tanítás után a gyerekek két helyszínen, dolgoztak. Az elméleti feladatokat ügyesen oldották meg. A játék folyamán kialakult egy egészséges versenyszellem. A helyes megoldások bizonyítják, hogy tanulóink ismerik az állatokat, az élőhelyeik meghatározása sem okozott gondot. Az elbújt állat-kockák keresése különösen lázba hozta őket.

A tornatermi feladatok már a jókedvű szórakozást és nevetést csalták elő, hisz az állatok mozgását utánozni nem volt egyszerű feladat, de nagyon szórakoztató volt.

Zárásként bemutattuk, hogy környezetükben milyen állatok élnek. Megállapítottuk, hogy kis állatvédőként fogunk figyelni rájuk, védjük őket, hiszen különösen a háziállatok tőlünk, emberektől, a gondoskodásunktól függenek. Végül és plakátot terveztünk és állítottunk össze a faliújságra.