KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM

Öko program

TAKTAKENÉZI

PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA

 

 A program megtekintéséhez kattintson a bővebben gombbra:

Bővebben

MADARAK ÉS FÁK NAPJA

Iskolánkban minden éven játékos versenyfeladatokkal ünnepeljük a madarak és fák napját az alsós osztályokban. Az éven is így tettük! Sokan eljöttek a versenyre, mivel az állatok közel állnak a gyerekekhez.

 

A Bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola a Madarak és fák napja alkalmából 4 fős csapatok részére környezetbarát akadályversenyt rendezett, melyre iskolánk is benevezett. A verseny feladatai környezettudatos szemléletet, általános intelligenciát igénylő rejtvényeket, mozgásos ügyességi versenyeket tartalmaztak. Tanulóink most is jól vették az akadályokat és a csapat 3. helyezett lett.

 

A Bodrogkeresztúr Jövőjéért Egyesület képzőművészeti versenyt hirdetett híres gólyájuk - Fülöp - emlékére, mely télen sem vándorolt el a községből. Térbeli alkotásokat vártak, s iskolánkból 3 tanuló és egy csoport is pályázott, akiket külön kiemelt a zsűri. 

 

 

TUDJ MEG TÖBBET A MÉHEKRŐL!

Gyümölcsös- és virágos kertjeink legkedvesebb és leghasznosabb rovarvendégei a méhek.

Ha a méhek kipusztulnának, rögtön az elején megszakadna a tápláléklánc, és éhen halna minden benne lévő faj. Nekik köszönhetjük, hogy gyümölcsök teremnek a fán és nekik köszönhetjük az illatos mézet is.

Magyarországon a méhészkedésnek a házak körül nagy múltja van; a legtöbb méhész szórakozásból, amatőr módjára foglalkozik e hasznos rovarok tenyésztésével. Szabóné Sallai Judit kolléganőnk is férjével együtt évek óta méhészkedik. Az évek alatt sok-sok tapasztalatot szerzett, melyet egy előadás keretében adott át a gyerekeknek kisfilmek kíséretében, melyet a gyerekek nagyon élveztek. Az előadás végén a finom és egészséges mézeket is megkóstolhatták, akik szeretik.

 

 

MOSOLYGÓ FOGACSKÁK

Iskolánk 4. osztályos tanulói a  dm Kft. által meghirdetett „Mosolygó fogacskák” játékos pályázatán vettek részt, melynek témája volt: „A fogkefék titkos élete”.

A tanulóknak be kellett mutatni, hogy mit csinál a fogkefe, mikor felkel, dolgozik vagy éppen pihen. A pályázat elkészítése során a gyerekekben még jobban tudatosult, hogy nagyon fontos a rendszeres fogmosás fogaink épségének megőrzése érdekében. Megtanulták azt is, hogy milyen a jó fogkefe és kellő időközönként történő cseréje  elengedetlenül fontos ahhoz, hogy szép és egészséges fogaik legyenek.

Tanulóink a pályázatban való részvételükért egy-egy fogápolási csomagot vehettek át, az iskola pedig a REGIO és a Dm Kft.által felajánlott fogorvosi játékkészletet kapott ajándékba.

 

 

AMIKOR ZÖLDBEN GONDOLKODUNK

Minden áprilisban a Föld napjának hetén ZÖLD-HÉT nevű témahetet tartunk, melynek fő témája a fenntarthatóság, környezetvédelem.

TÉMAHÉT

A Föld napját tartalmazó hetet most is témahétként dolgoztuk be. Minden napra terveztünk feladatokat:

  • Tudj meg többet védett állatainkról!
  • Készíts plakátot és rajzot róluk!
  • Keress mesét, történetet róluk!

FÖLD NAPJA A TERMÉSZETBEN!
A Diákönkormányzat tagjai a Föld Napját a természetben ünnepelték. Míg lesétáltak a Tiszához, élvezhették a természet szépségét. Rengeteg csodás fa létezik a világon, amelyik valamiért különleges. A Tisza partján mi is találhatunk néhányat, ami, ha nem is világcsoda, de nekünk kedves. 
Itt a jó idő, menjünk a természetbe!

HA ZÖLD-HÉT, AKKOR FAÜLTETÉS!!
A ballagó 8. osztályosok mindig ezen a héten ültetnek el egy fát, melyet gondozgatnak, s ha jól végzik dolgukat, megmarad, s talán a következő éven is kihajt. 
Vajon ebből a csemetéből lesz-e lombos fa?

 

 

A víz világnapja

2019 március 22.

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

Bővebben
Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright