ÜNNEPI PILLANATOK AZ ISKOLÁBAN

A 2020-as év mindenben más, mint az előzők. Elmaradtak a közös programok, elmaradtak a körzeti versenyek, online tartottuk meg a pályaorientációs napokat, a karácsonyi Családi napot. Nincs meseszínpad, sorversenyek, közös éneklés a fenyőfa körül. Csak azok a programok valósulhattak meg, amit osztályon belül szerveztünk. Így hát megtanultunk alkalmazkodni!

A Mikulásnak írt levelek hatására a jó öreg Mikulás krampuszaival az éven is ellátogatott minden osztályba. Az adventi gyertyagyújtás sem közös ünnep volt, hanem iskolarádión keresztül kaptak üzeneteket és  feladatokat az osztályok, melyek remekül sikerültek.

A téli szünet előtti utolsó tanítási hét minden napjára voltak ünnepi perceink a gyerekek számára.

Az osztályokat, folyosókat folyamatosan díszítettük és ünnepivé varázsoltunk minden szegletet. Karácsonyi díszeket készítettek a gyerekek. Karácsonyi zene szólt reggelente a folyosókon és voltak, akik maguk is zenéltek. Minden osztály elsétált a falu központjában felállított betlehemhez és adventi koszorúhoz. Jól az emlékezetükbe vésték a látottakat, mert memória-játék kapcsolódott hozzá.

Hagyományőrző betlehemes játékunkkal bekopogtunk minden osztályba. Videót készítettünk az énekkar által előadott két karácsonyi dalról és a betlehemes játékról, hogy a szülők is láthassák és hallhassák. Megalkottuk a MINDENKI KARÁCSONYFÁJÁT. Ehhez minden osztály készített kézműves karácsonyi díszt, amiből egy nagy fa kerekedett ki, jelképezve az osztályok és a tanulók összetartozását.

Az utolsó napon hangulatos teázással és beszélgetéssel zárták az osztályok a 2020-as évet. Az osztályfőnökök megörökítették a legszebb ünnepi pillanatokat és egy diasor vagy videó segítségével elküldték az osztályok zárt csoportjaiba, hogy a szülők is részesei lehessenek a meghitt pillanatoknak.

 

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

https://www.facebook.com/taktakenez.suli/videos/1904922759661549

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright