ÚJ SPORTESZKÖZZEL GAZDAGODOTT ISKOLÁNK

A Szerencsi Tankerületi Központ nagyon fontosnak tartja az egészséges életmód kialakítását és népszerűsítését.  Az egészséges életmód megszerettetésének az egyik, ha nem a legfontosabb eszköze a fiatalkori sportolási szokások kialakítása.  

A sport által megtanult és képviselt értékek az élet bármely területen hasznosíthatóak, időtállóak, és segítik a testi-lelki egyensúly kialakítását, az „ép testben ép lélek” megvalósulását. 

 

Mivel a gyerekek rendelkeznek egyfajta mozgásigénnyel, amelyet még a heti 5 alkalommal megtartott, 45 perces testnevelés órák sem tudnak kellőképpen kielégíteni, ezért az iskolák és a testnevelő tanárok szerepe és felelőssége igen jelentős, hogy milyen további lehetőségeket tudnak biztosítani a tanulók számára mozgásigényük kielégítése céljából.

A diákok egészségnevelésének kiemelkedően fontos része a megfelelő sportág kiválasztása, amely mind az önbizalom, mind az önértékelés során is pozitív változásokhoz vezethet.

 

Mindezen okokból a Szerencsi Tankerületi Központ az egészséges életmód támogatása érdekében Teqball asztalokat szerzett be, amelyekből iskolánk is részesült egy sportcsomag kíséretében.

 

Ismered-e a  teqball-t?

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak. A játékosok, a karok és a kezek kivételével, a test bármely részével hozzáérhetnek a futballlabdához. Egyesben két játékos, párosban négy játékos játszhatja. A sport pontozási rendszer alapján működik, egyaránt játszható beltéren és kültéren is.

A játékot nemzetközi szinten a Nemzetközi Teqballszövetség (FITEQ) képviseli, amelyet 2017-ben hoztak létre. A teqball számos világhírű labdarúgót szólított meg, és miután felvették a 2021-es Ázsiai Strandjátékok és az Afrikai Strandjátékok programjába, a sport legfőbb célja az olimpiai játékok programjába való bekerülés.

Reméljük, hogy ez a sportág is felkelti majd a diákok érdeklődését és versenyeken viszontláthatjuk majd őket!

KÖSZÖNJÜK!

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright