TÉLI VESZÉLYEK AZ UTAKON

A B-A-Z Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a korábbi évekhez hasonlóan gyermekrajzpályázatot hirdetett „Téli veszélyek az utakon" címmel.

Mivel iskolánkban évek óta folyik a

  • United Way Magyarország BiztiBusz programja, melynek célja, 30%-kal csökkenteni a véletlen balesetek miatt bekövetkező gyermekkori halálesetek számát Magyarországon
  • az Egy iskola egy polgárőr program, melynek fontos célja a tanulói balesetek megelőzése és a KRESZ ismeretek oktatása
  • Az iskola rendőre program, melynek célja a bűnmegelőzési ismeretek átadása,

így a téli utak és a téli közlekedés veszélyeire való figyelmeztetés Pedagógiai Programunknak is része. A három programot összefogó Biztonságos Iskola programunk célja, hogy játékos formában adja át a gyerekeknek azt a tudást, amelynek a segítségével biztonságtudatosabban élhetik mindennapjaikat.

A játék öröme mellett célja, hogy sikert hozzon a balesetek elkerülése, megelőzése terén. Szeretnénk, ha megtanulnák, hogyan lehet váratlan helyzetekben jó döntéseket hozni, szükség esetén segítséget kérni a felnőttektől.

Az elkészült pályaműveket a járványügyi helyzetre való tekintettel az éven kizárólag elektronikus formában kellett megküldeni. Iskolánkból többen is pályáztak. Kíváncsian várjuk az eredményhirdetést.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright