TANÍTSUNK MAGYARORSZÁGÉRT!

2019-ben új projekt indult a Miskolci Egyetemen az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére és támogatásával. A cél: egyetemi hallgatók bevonása a falusi kis iskolák hátrányos helyzetű tanulóinak mentorálásába. A mentorálás célja elsősorban a pályaorientáció, illetve minél több tanulót eljuttatni az érettségit adó középiskolába.

Iskolánk a jelen félévtől csatlakozott a mentori programhoz a 7. osztályos tanulókkal. A tanulók mellé szegődő egyetemi mentorok feladata, hogy megmutassák nekik a településen túli világ izgalmait és lehetőségeit, hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak. A mentorok további feladata még, hogy segítsék őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot és ezáltal sikerüljön megállni a helyüket a középiskolákban, majd a későbbiekben a munkaerőpiacon is.

Eddig az Útravaló mentorprogramunk és a pályaorientációs programunk volt az, amelyik a diákokat célzottan készítette fel a szakmaválasztásra és a középiskolára. Örülünk, hogy a Tanítsunk Magyarországért programmal egy új lehetőséget kapnak tanulóink és bízunk a program sikerében!

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright