PÁLYAORIENTÁCIÓ ÉS HAGYOMÁNYŐRZÉS JÓL MEGFÉRNEK EGYMÁS MELLETT!

Pályaorientációs napunk megszervezése fejtörést okozott az éven, mivel az iskolába csak védettségi igazolvánnyal rendelkező emberek léphetnek be, s az osztályok keveredését is el kell kerülnünk.

RÉGISÉGEK KIÁLLÍTÁSA

Az önkormányzat szervezésében a Művelődési Házban egy régiségekből álló kiállítás nyílt meg, melyet továbbgondoltunk. Tanulóink ismerjék meg ezeket a régi használati tárgyakat, de kössük össze őket mai szakmákkal. A gyerekeknek nagyon tetszett ez a megoldás! Érdeklődve nézték az általuk nem ismert eszközöket és ügyesen társították a mai foglalkozásokhoz. Ilyen párosítások születtek:

hurkatöltő – hentes

karosmérleg – bolti eladó

rocska, kefe – állatgondozó

köpülő – tejfeldolgozó

petróleumlámpa – villanyszerelő

krumlinyomó – szakács

daráló – cukrász

vasaló, stoppolófa – varrónő

régi pecsét – titkárnő

fonott korsó – pincér

Nagyon sikeresnek mondható pályaorientációs napunk, hiszen nemcsak a szakmákról beszélgethettünk, hanem a régi idők dolgairól is. Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a kiállításnak!

BETLEHEM KÉSZÍTÉSE

A pályaorientáció 8. osztályban már a vége felé közeledik, hiszen a félévi eredmények után mindenkinek el kell döntenie, hogy milyen iskolákba adja be a jelentkezését. Tanulóink többsége szakmát szeretne tanulni, így fontos, hogy ismerjék, melyik szakma milyen képességeket kíván. Leginkább az ács munkát szemléltette egy újabb projekt elkészítése.  Katolikus hitoktatónk segítségével a 8. osztályos fiúk  egy Betlehemet álmodtak meg, melyet együtt el is készítettek.

A kis Betlehem az iskola folyosóját díszíti és nagyon büszkék rá a gyerekek, hiszen ők maguk készítették!

PÁLYAORIENTÁCIÓS PROJEKTÜNK ZÁRÁSA

Pályaorientációs projektünk zárásaként a tanulók lerajzolták, hogy mit szeretnének felnőtt korukban csinálni, milyen pályát képzelnek el maguknak. A rajzokból kiállítást rendeztünk, melyet a tanulók szívesen nézegettek. A rajzokat zsűriztük és a legötletesebbeket jutalmaztuk.

Pályaorientációs hetünket sok színes program után megelégedettséggel zártuk.

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright