NYITNIKÉK PROGRAMUNK ÁLLOMÁSAI A TANÉVBEN

Hamarosan eljön az iskolai beiratkozások ideje. A tanköteles korú gyerekeknek iskolát kell választani, s az óvoda-iskola átmenet sok problémát okozhat. Az óvoda – iskola együttműködés eredményeként célunk az átmenet megkönnyítése, jól működő kapcsolat kialakítása a két intézménytípus között. Nyitnikék programunk több részből tevődik össze: képességfejlesztő foglalkoztatási formák bemutatása a tanítók számára, az óvónők látogatása az első osztályban, szorosabb szakmai együttműködés az óvónők és a tanítók között, közös megbeszélések, nyomonkövetés. 
A program 1. állomása, amikor a leendő osztályfőnök látogatott el egy nagycsoportos foglalkozásra, hogy ismerkedjen a leendő 1. osztályosokkal.

  1. állomás: Az iskola-óvoda átmenet megkönnyítése érdekében a leendő 1. osztályos gyerekek az óvó nénik kíséretében ellátogatnak minden éven az iskolába, ahol a 4. osztályosok vidám műsorral és ajándékkal köszöntik őket és megmutatják új otthonukat. 
    Az éven is így történt. A kicsik most is megszeppenve nézegették a betűk és számok világát, melyet 1 év alatt birtokukba kell majd venni. Mivel az éven kis létszámú gyerek iratkozott be (kevés gyermek született), több idő lesz az egyéni bánásmódra, fejlesztésre.
  2. állomás: Nyitnikék programunknak része a nyomonkövetés is, mely egy olyan bemutató órát jelent, amikor a volt óvó nénik megnézhetik, hogy elballagó csoportjuk, hogyan tud már írni, olvasni, tanulni így tanév végéhez közeledve. 
    Ügyesek és bátrak voltak a gyerekek.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright