NE ÉGESS! - A Katasztrófavédelem Központi Múzeumának országos pályázata

„A tűzoltóponyvától a drónokig”

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizennegyedik alkalommal hirdetett rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel.

Az idei év feladata az volt, hogy a tűzoltás eszközeiről, felszereléseiről készítsenek alkotásokat - amelyek lehetnek különféle sisakok, védőruhák, tűzoltó készülékek, létrák, fecskendők, különleges szerek, de akár rajzolhattak régebben használatos mentőponyvákat, mentőcsúszdákat is. A pályázat címe: „A tűzoltóponyvától a drónokig”

A pályaműveket A4-es vagy A3-as rajzlapokon ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott illetve 3D-s képek, valamint szabadon választott technikával várták. Iskolánkból a következő 9 tanuló készített pályaművet a HON képzőművészeti órákon vagy a rajzórákon:

Az ország minden szegletéből, sőt határon túlról is érkeztek pályaművek, összesen 1264 alkotás. A zsűri döntése alapján III. helyezett lett Kiss Ketrin Debóra 5. osztályos tanuló, különdíjban részesült Budai Csaba Richárd 8. osztályos tanuló, a tűzoltók különdíját kapta Mudri Kornél 6. osztályos tanuló. Az országos versenyeredményekért mindhárom tanuló igazgatói dicséretben részesült. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak, Vargáné Kozsik Juditnak!

A járvány miatt idén sajnos nincs lehetőség a hagyományos eredményhirdetés megtartására. Ennek ellenére szeretnék a verseny győzteseit méltóképpen megünnepelni, ezért az ünnepélyes eredményhirdetést a virtuális térben, online formában fogják megtartani 2021. március 05-én a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A kiemelkedő alkotásokból online kiállítást rendeznek, mely a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma honlapján lesz megtalálható.

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright