NAPKÖZIS ERZSÉBET-TÁBOROK NYÁRON

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények  a  Napközis Erzsébet-táborokban.

 

A nyári szünetben iskolánkban is megvalósultak Napközis Erzsébet-táborok, a szervezést most is nevelőtestületünk elhivatott pedagógusai végezték. A programok és a napi étkezések a táboroztatási program által és finanszírozásával valósultak meg.

A táborok a tehetséggondozást és az alsóból felsőbe való átmenetet segítették. A „Tehetséggondozó” táborban alsósok vettek részt, ahol a tehetségeket és tehetségterületeket próbáltuk párosítani, míg a „Mozgásra fel!” táborunkban a sportban kiemelkedő tanulók vettek részt.

 

TEHETSÉGGONDOZÓ ERZSÉBET-TÁBOROK

A programtervben kiemelkedő cél volt a közösségépítés, a sport és egészségtudatos életmódra nevelés, a környezettudatosság fejlesztése, természeti értékeink, kulturális örökségeink megismerése és a hagyományőrzés, melyeken keresztül tanulóink kommunikációs és digitális készségeik, kreativitásuk, kompetenciáik, önismeretük és együttműködésük fejlődött.

A táborok első napját  csapatépítő játékokkal indítottuk, majd egy tábortánc megtanulása volt a feladat, hiszen a gyerekek ebben a korban szívesen táncolnak és énekelnek.

A tábor hetén a mesék világában is jártunk, a Szegedi Látványszínház előadásában tekinthettünk meg egy történetet, melynek mondanivalója a tanulókat az egészséges életmódra tanította, környezetünk védelmének fontosságára hívta fel a figyelmüket. A mese megtekintése után a gyerekekkel a táplálékpiramisról tekintettünk meg egy filmet, majd lehetőségük volt mézkóstolásra is.

Mindenki örömére kirándulás is volt a programban, melynek keretében a Miskolci Vadasparba utazhattunk el, ahol tanulóink nagy érdeklődéssel figyelték az eddig még nem látott és nem ismert állatokat. Mindenki sok élménnyel tért haza erről a kirándulásról.

A táborban kiemelkedő szerepet kapott a mozgás, a sport is. Páros gyakorlatok, sor-és váltóversenyek, labdás csapatversenyek kerültek megszervezésre a megfelelő testmozgás céljából.

Utolsó napon a Manó Manufaktúra közreműködésével a tanulók egy kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol gyöngyből kirakott, majd levasalt virágokat vagy állatokat ábrázoló hűtőmágnest készíthettek el, melyeket haza is vihettek.

A táborban minden tanuló jól érezte magát, sok-sok élménnyel gazdagodtak.

  

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright