Magyar Falu Program

KÖSZÖNJÜK A PROGRAMOKAT

 

Taktakenéz Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a  Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogramhoz.

A Magyar Falu Program célja az 5000 fő lakosságszám alatti települések hátrányainak enyhítése, olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek vonzóvá teszik az ott élők számára a településeket.

Taktakenézen is több helyi rendezvény valósulhatott meg  a pályázati forrásból, s többek között a falu gyermekei is részesei lehettek a programoknak. Nagyon örültünk ezeknek a lehetőségeknek, mivel a családok anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy ilyen jellegű programokra vigyék el a gyerekeket. A következő rendezvényeken vehettek részt a tanulók:

  • Augusztus végén kézműves foglalkozás színesítette meg a napközis tábor programját.
  • Szeptember végén a felsős tanulók Poroszlóra kirándultak, ahol az ökocentrumban tölthettek egy felejthetetlen napot és hazafelé még egy McDonald’s-os meghívás is belefért a keretbe.
  • Október elején újabb kézműves foglalkozáson és egy zenés programon vehettek részt tanulóink.

Köszönjük az Önkormányzatnak, hogy biztosította az iskolás korú gyerekeknek ezeket a programokat, mivel segítik tanulóink nevelését és szocializációját! A gyermek a szocializáció során sajátítja el a társadalom értékeit, szokásait, szabályait. Megtanulja, hogy hogyan kell viselkednie különböző helyzetekben, hogyan lépjen kapcsolatba másokkal, A gyerekek az ilyen alkalmakkor  sokat tanulnak a körülöttük lévők viselkedéséből, akkor is,  ha célzottan éppen nem tanítják nekik. Ezek a szabadidős programok sok ilyen lehetőséget adtak tanulóinknak.

 

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright