"Legyél a padtársam!" Párbeszéd egy befogadó társadalomért

A programot az Inclusion4Schools projekt keretében az Oltalom Karitatív Egyesület szervezte – 2022. 09. 24. – Budapesten, melyre iskolánk is meghívást kapott. Tudjuk, hogy a családi háttér szerepe az egyének életében nagyon fontos, s ezért a program  a családi háttérből adódó  társadalmi különbségek felszámolását, az esélyek kiegyenlítését tekinti céljának.

A tudásmegosztó műhelyen iskolák és civil szervezetek mutatták be a hátrányos helyzetű gyermekek integrációját segítő jó gyakorlataikat. 

Iskolánk is egyik jó gyakorlatát osztotta meg a résztvevőkkel.

A szakmai programok mellett ismeretterjesztő, érzékenyítő programok is voltak.  A rendezvényre a magyar partnerek mellett az albán partner és az ANOA munkatársai is ellátogattak. A kerekasztal-beszélgetést és a Pecha Kucha stílusú tudásmegosztó workshopot online is közvetítették .

Szabóné Sallai Judit mesterpedagógus, munkaközösség vezető a „Legyen öröm a tanulás!” komplex motivációt segítő programunkat mutatta be, mely élménypedagógiai módszerekkel, tevékenytetéssel, IKT eszközök segítségével próbálja a hátrányos helyzetű tanulók érdeklődését felkelteni a tanulás iránt.  Cserébe, más iskolák jó gyakorlataiból hozott ötleteket, melyeket az őszi nevelési értekezleten átadott a nevelőtestületnek.

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright