KÖZPONTI TÉMAHETEK AZ ISKOLÁBAN

PÉNZ7

A 2021/2022. tanévi PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahétre regisztrált iskolák száma 1.029 volt és köztük voltunk mi is. Az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló kezdeményezés célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyi ismeretek elsajátítását, a pénzügyi kultúra fejlesztését és felhívja a figyelmet  a pénzügyi tudatosságra.  Ebben a tanévben a „Pénzügyi tervezés és megtakarítások” témakörben szerveztük a 3-8. osztályoknak a projekthetet. Ha már fiatal korban megtanítjuk gyermekeinkkel a tudatos tervezést, akkor valószínűleg ezt felnőttként is használni fogják és megtakarításaik lesznek az életben. A tanórákon elsajátított ismereteket egy verseny keretében számon is kértük. Sok hasznos ismerettel lettek gazdagabbak a tanulók.

 

821 ISKOLA CSATLAKOZOTT A 2022-ES DIGITÁLIS TÉMAHÉTHEZ

A Digitális Témahéthez csatlakozó iskoláknak lehetőségük nyílik az általuk választott témákat digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni. Iskolánk 3 projekttel csatlakozott a témahéthez:

  • Mátyás udvara
  • Hagyományőrző Krónika
  • Médiatudatosságra nevelés

 

A témahéten a feladatok papíralapon és digitálisan is készültek. A Mátyás udvara projektből egy prezentáció és egy írott krónika készült. A Hagyományőrző Krónika díszes kódex formában és nyomtatott újságként is elkészült. A médiatudatosságra nevelés és mérés digitális formában valósult meg.

 

 

 

A FÖLD NAPJA VOLT A FENNTARTHATÓSÁGI HÉT MEGNYITÓJA

Április 22-én ünnepeltük a Föld Napját. A ZölDÖK kis riportereinek rádióműsorával kezdtük a napot és rajzok, plakátok készültek a nap folyamán. Elkészült egy olyan földgömb is, mely a viruló, egészséges Földgolyót szemlélteti.

Hétfőtől egész hetes fenntarthatósági témahét vette kezdetét, melynek egyik fontos témája az élelmiszerpazarlás volt. Ehhez kapcsolódtak a heti feladatok és versenyek is.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright