„HA ÉLET ZENGI BE AZ ISKOLÁT…”

A nyári táborok után nagyon csendes lett az iskola, de a pihenésre szüksége volt a gyerekeknek és a pedagógusoknak is. Augusztusban már az iskolaszerek vásárlása lázba hozza a gyerekeket, s legtöbben vágynak is újra a közösségbe.

ÚJRA HANGOS AZ ISKOLA

Augusztus 20-a után a nevelőtestület már megkezdte az év előkészületeit. A tantárgyfelosztás, a javítóvizsgák, az órarendek összeállítása már sok-sok feladatot adott.

MOZAIK nevű szakmai programunkon az OKM mérések eredményeit elemeztük Farmosi Katalin és Tóthné Kurmai Kinga segítségével, hogy a hibákból tudjunk tovább építkezni. A 3 éves IKCST programunk felülvizsgálatát is meg kellett tennünk, melyet Halászné Mitró Csilla foglalt össze számunkra. A robotika oktatás terén elért eredményeinket Kocsis Andrea mutatta be egy prezentáció segítségével. Szervezetfejlesztő játékokra is szántunk egy kis időt.

Molnár Tiborné intézményvezető és Szabóné Sallai Judit munkaközösség-vezető a POK tanévnyitó szakmai napján vettek részt Kazincbarcikán. Intézményvezetőnk az iskola ÖKO-programját mutatta be a fenntarthatósági szekció résztvevőinek.

Tanévnyitó értekezletünkön két fontos évforduló megünneplését terveztük el:

  • 60 éve épült iskolánk és nyitotta meg kapuit 1962-ben 3 tanteremmel az akkori diákoknak.
  • 200 éve született névadónk, Petőfi Sándor.

A két évforduló jegyében tervezzük ez évi programjainkat.

BECSENGETTEK

A tanévnyitóra sok szülő elkísérte gyermekét. Miután  Molnár Tiborné intézményvezető megnyitotta a 2022/23. tanévet, a gyerekek örömmel vették birtokba újra az osztályokat, átvették a tankönyveket és többségük ingyen füzetcsomagot is kapott.

Első osztályosaink még kicsit megszeppenve foglalták el helyeiket, de reméljük, hamarosan ők is a csapat aktív tagjaivá válnak.

Kiemelt feladataink a tanévben:

  • A  fejlesztő célú értékelés kultúrájának kialakítása az intézményben.
  • Az Iskolai Lemorzsolódás Megelőzését Támogató Pedagógiai Rendszer alapú komplex intézményfejlesztés tevékenységeinek folytatása
  • A belső mérési adatok felhasználása a tanulók fejlesztése és motiválása céljából.
  • Energiatakarékosság az intézmény egész területén.

 

Hozzon ez a tanév sok sikert mindenki számára!

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright