„GYERTEK, GYERTEK JÁTSZANI!”

ÉLMÉNYTÁBOR 1. OSZTÁLYOSOKNAK

 

Június végén az 1. osztályosok egy élménytáborban vehettek részt. 5 nap játék, móka, kacagás és sok-sok élmény várta a kicsiket.

Indításként labdás játék során a hétre vonatkozó szabályokat beszéltük meg. Egész napos feladatként titkos barátot választottak névhúzással a gyerekek. Egy egész nap folyamán ő lett a titkos barát, akire oda kellett figyelni, akit segíteni és támogatni kellett. A nap végén mindenki megnevezte a titkos barátját, és elmondta, milyen érzés volt, ha valaki önzetlenül segítette a munkáját és támogatta.

A hét alatt a következő tevékenységek arattak nagy sikert:

Színes tenyérlenyomatokat készítettek a tanulók párokban egymásnak.

A kis táborozóknak tetszettek az energizáló, mozgásos, ügyességi játékok a könyvtárban: Székfoglaló, Cápa, Pingvinek a jégtáblán stb. Szívesen vettek részt egyéb közös játékokban is: Akela mondja…, Repül a, repül a…, Forgószél fúj arra, aki,… Pingvinek és flamingók stb. Meseországba utazva

A brémai muzsikusok című népmesével ismerkedtünk meg, amit diafilmen és rajzfilmen is megnéztünk. Többször is kérték, hogy nézhessék már meg újból. A látottak alapján a szereplőket ujjbábokkal jelenítettük meg.

Néptáncot bemutató kis videót tekintettünk meg, a lépéseket utánozva közösen táncoltunk a zenére. Majd másik zenére ők maguk találtak ki mozgásokat. Játszottunk zenére még „Sünis” táncot, Szoborjátékot, Újságpapíron táncolást. Sokat-sokat nevettünk együtt.

„Tábor-tablót” készítettünk színezéssel.

Többször játszottak a homokozós játékokkal, kártyavárat építettek, labdáztak, trambulinon ugrálhattak, aszfaltrajzokat készíthettek a gyerekek egyénileg és párokban (virágokat, járműveket, embereket stb.)

Csoportjátékban vehettek részt az udvaron: Bújócska; Fogócska; Futóverseny stb. A szünidőre készülve igazi vízparti hangulatot teremtettünk, mindenki papírból elkészíthette arany halát, 3D-ben. Majd búcsúajándékként kis strandtáskát vihettek haza a gyerekek, melyet papírból, színezéssel díszítettek, hajtogattak.

A tábor zárásaként minden gyermek beszámolt mi volt a legjobb élménye a hét során. Gyorsan elrepült ez az öt nap, nagyszerű érzés volt iskolába járni könyvek, tanulás nélkül. A nyári melegben kellemesen elfáradva, de sok-sok élménnyel feltöltődve térhettek naponta haza az apróságok.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright