FENYŐÜNNEP-GYERTYALÁNG

A karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, de sok nem-keresztény ember is ünnepli világszerte a szeretet ünnepeként. Az ünneppel együtt jár az ajándékozás, a karácsonyi zene, ünnepi díszítés, a karácsonyfa állítás, karácsonyi fények, illatos gyertyák, csillagszórók és szaloncukor hagyománya.

Ezeket a hagyományokat próbáljuk mi is tanulóinknál tudatosítani, amikor Fenyőünnep-gyertyaláng projektnapunkon összegyűlünk az iskolai karácsonyfánál és végig gondoljuk az idáig vezető utat - az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtását, a kézműves foglalkozásokat, játszóházakat, a karácsonyi sorversenyeket, az adventi vásárt a kemence melegénél, a mézeskalács díszítését, a meseszínpad műsorát, a betlehemezést. Mennyi-mennyi kedves program van mögöttünk! A mai záró napon együtt énekeljük még a karácsonyi dalokat, kicsi ajándékokkal lepjük meg egymást, meggyújtjuk a csillagszórókat és az utolsó adventi gyertyát.

Emlékeink közé rakjuk a feldíszített fenyő, a villogó fények, a meghitt gyertyaláng és  szikrázó csillagszórók látványát és illatát és ezekkel az emlékképekkel indulunk haza családjainkhoz, hogy tovább ünnepeljünk, most már velük.   De valójában nem ezek teszik a karácsonyt ünneppé! Az a sok-sok kicsi gyertyaláng, ami szívünkben gyúl ilyenkor, a szeretet, melyet tanulóinktól kapunk, és amit mi adunk nekik. Igen, az teszi ünneppé az iskolai karácsonyt, és kicsit boldogabbá körülöttünk a világot.

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright