„EZ A NAP MÁS, MINT A TÖBBI..”

NÉVADÓNKRA EMLÉKEZTÜNK

2001-et írtunk, amikor iskolánknak névadót választottunk. Mivel nem volt szorosabb kötődés, Petőfi Sándorra, a nép költőjére esett a választásunk. Így lettünk Petőfi Sándor Általános Iskola. A következő évtől bevezettük a Petőfi-napokat, melyek projekt napok lettek az iskolában.

AZ ÉVEN 20. SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPELTE A PETŐFI-NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT!

3 VIDÁM NAP VÁRT A TANULÓKRA!

 

SZÜLETÉSNAPI TORTA ÉS FILMKÉSZÍTÉS

Az ünnepélyes megnyitó után minden osztály születésnapi tortát kapott. Nagy örömmel fogadták a tűzijátékkal érkező tortákat. Igazi születésnapi partik kerekedtek ki az osztályokban. A nap feladata volt, hogy minden osztály válasszon ki  egy-egy Petőfi verset és filmet készítsen  belőle. A gyerekek maguk rajzolták a filmkockákat és közösen mondták alá a verset. Nagyon jó filmek készültek, melyeket feltöltöttünk az iskola Fecebook oldalára: https://www.facebook.com/taktakenez.suli/

Rajzverseny, versíró verseny, puzzle-kirakó verseny és észforgató verseny várta azokat, akik szerettek volna egymással megmérkőzni.

 

PETŐFI-AKADÁLYVERSENY

A Petőfi-akadályversenyen a költő életútjának nagy helyszíneit járták be a gyerekek, sokat tanulva névadónk életéből. Vidám feladatok vártak rájuk KISKŐRÖSÖN, KISKUNFÉLEGYHÁZÁN, PESTEN, DEBRECENBEN és SEGESVÁRON. A tanulók a helyszíneken fejtörőkkel, puzzle feladatokkal találkoztak, Petőfi megzenésített verset tanultak, táncoltak és Segesváron – kard helyett hokiütőkkel – harcoltak is.

 

PETŐFI-ÖTPRÓBA

A mozgás és sport nem maradhat el a jól szervezett projekt-napokról. Tanulóink névre szóló teljesítmény lapokon gyűjtötték az ötpróba állomásain szerzett pontjaikat, melyeket összesítve kiderült, hogy kik a legsportosabb tanulók az iskolában.

Közben a csapatversenyek is zajlottak, volt FOCI, RÖPLABDA és KIDOBÓ.

 

SZÜLETÉSNAP NINCS AJÁNDÉK NÉLKÜL!

A PETŐFI-NAPOK mindig névadónkról szólnak. Az idei különleges volt, mert 20. alkalommal ünnepeltünk.

Különleges volt, mert az elején minden osztály tortát, a végén pedig mindenki labdát kapott, hiszen SZÜLETÉSNAP NINCS AJÁNDÉK NÉLKÜL!

Különleges volt, mert zenés műsorral zártuk! A CSUDATÁSKA EGYÜTTES vidám dalai színesítették meg a 20. PETŐFI-NAPOKAT!

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright