EU-TANODA - UNIÓS ISMERETEK VIDÉKEN ÉLŐ DIÁKOKNAK

  1. március 1-jén egy új projekt vette kezdetét: az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete elindította vidéki tanóra programját, az EU-Tanodát. Az EU-Tanoda csapata tapasztalt és lelkes uniós szakértőkből áll. A projekt vezetője, Berezvai Ágnes, több mint 16 év tapasztalattal rendelkezik az uniós tájékoztatás terén, és számos fiataloknak szóló uniós projekt megvalósításában vett már részt.

A projektet a Pillar Alapítvány valósítja meg, melynek munkatársai már évek óta tartanak EU-s tanórákat, ám eddig főként budapesti és megyeszékhelyeken lévő iskolákban oktatták az uniós ismereteket. Az a cél, hogy az uniós ismeretek és lehetőségek híre a kisebb településeken élőkhöz is eljusson. Így érkezett a csapat iskolánkba is. A 45 perces előadás tartalma minden esetben igazodik a diákok életkori sajátosságaihoz, a tantervi követelményekhez, és a fogadó iskola igényeihez.

7-8. osztályos tanulóink érdeklődve hallgatták az információkat. Mi magunk is tartottunk már foglalkozásokat számukra az Unióról, készítettünk zászlókat, megtanultuk az Unió himnuszát. Minden évben megemlékezünk az Európa napról. Eddigi ismereteiket az EU-ról az előadás megerősítette, bővítette. Érdeklődve hallgatták az előadókat, akik prezentáció segítségével tették látványossá az ismereteket.

Köszönjük az előadást!

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright