Erzsébet-tábor

Iskolánk csatlakozott a nyári   Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány keretein belül megvalósuló élmény alapú táborokhoz. A tábor célja, hogy a helyi napközi-táborokban részt vevő gyermekek közös élményekkel és maradandó emlékekkel gazdagodjanak. Kiemelt célunk volt, hogy az a hátrányos helyzetű gyerek, aki szeretne táborozni, és a szülők elengedik, eljuthasson a lakóhelyen vagy annak közelében megvalósuló Napközis Erzsébet-táborba az iskola, a szülők és az Alapítvány együttműködésének köszönhetően.

Az iskola szervezte a programokat az Erzsébet Alapítvány szakmai javaslataival. A programelemek a sport, egészségtudatos életmódra, környezettudatosságra, művészeti nevelésre, önismeretre, közösség építésre és kompetencia-fejlesztésre fókuszáltak, illetve egy nap lehetőség nyílt a külső helyszínen történő kirándulásra is, mely tanulóink számára  kiemelt jelentőséggel bír. A hétfőtől péntekig tartó táborok 8 és 17 óra között várták a tanulókat. Amellett, hogy a gyermekek napi négyszeri étkezést kaptak, a tábor az élményprogramok terén is kimagasló lehetőségeket nyújtott.

A táborban 2 csoportunk volt. Az egyik csoportban a 4. osztályos tanulók voltak, akiknél az alsóból felsőbe való átmenet megsegítése volt a cél. Leendő tanáraikkal is megismerkedhettek és az elvárások, a felsős nehézségek megbeszélése is megtörtént. A másik csoportban a  kis tehetség palánták sorakoztak fel és igyekeztünk megtalálni azt a tevékenységet, amelyikben egy-egy gyerek a legjobb, hisz mindenki jó valamiben!

Élményekben gazdag hetet valósítottunk meg.

 

 

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright