ÉLMÉNYNAPOK 2020

2020.06.16. – 2020.06.26. között iskolánk ÉLMÉNYNAPOKAT  tartott azoknak a gyerekeknek, akik május végén kérték gyermekük felügyeletét.

A tanulók 3 csoportban tevékenykedtek. A legkisebbek MESEORSZÁGBA utazhattak 2 hétre, a nagyobbak SZÜLŐFÖLDEM tájait ismerték meg, míg  a legnagyobbak VILÁGJÁRÓK lettek és minden nap más ország nevezetességeivel ismerkedtek meg.

Az utazásokhoz nem kellett bőrönd és pénzbe sem került, mert a digitális világ, a képzelőerő és a tanári kreativitás segítette az utazásokat. A kicsik minden nap egy-egy új mesét dolgoztak fel, a 4-5. osztályosok bejárták Magyarország nagy tájait, híres városait, ismerkedtek a hungarikumokkal, míg a legnagyobbak Európa fővárosaiban kalandoztak és a nevezetességeket gyűjtötték össze. Az élménynapoknak nagyon gazdag volt a módszertana. A digitális feladatok, a projektek, a multidiszciplináris órák mind-mind elősegítették, hogy a tanulók élményalapú oktatásban részesüljenek.

Az élményalapú tanulás alapvető célja az, hogy a tanuló ne  passzív alanya legyen az ismeretek elsajátításának, hanem aktív tevékenysége alapján vonjuk be őt ebbe a folyamatba. Ennek hatására váljék számára élményszerűvé az új tudás elsajátítása. Az  ismeretek belsővé válásának legjobb módja az, ha a tanuló saját maga fedezi fel az elsajátítandó ismereteket. A módszer akkor a leghatékonyabb, ha kombináljuk a projektmódszer vagy a kooperatív tanulás lehetőségeivel.

Tanulóink projektjei nagyon látványosak lettek, így szeptemberben kiállítást rendeztünk a produktumokból.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright