„EGY JÓ TANÁR FOGJA A KEZED, NYITJA AZ ELMÉD ÉS MEGÉRINTI A SZÍVEDET.”

Magasrangú kitüntetésben részesült Molnár Tiborné a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola intézményvezetője.

Kiváló tehetségfejlesztő munkájáért Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől vette át a „ Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat a Budapest Music Centerben megrendezett gálán.

A bonis bona discere egy latin közmondás, melynek jelentése:  jótól jót tanulni.

A „Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért” díj "Kiváló tehetségfejlesztő" kategóriában azok a szakemberek díjazhatók, akik legalább 5 évre visszamenőleg folyamatos kiemelkedő tehetséggondozó munkát végeztek, és ez különösen a módszertani kiválóságban nyilvánult meg: a pedagógiai módszerek személyközpontú, kreatív alkalmazásában, vagy új módszertani elemek kifejlesztésében. Emellett a díjazottak munkáját értékteremtő pedagógiai attitűd jellemzi, például hátrányos helyzetű vagy sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok körében végeznek tehetségfejlesztést.

Molnár Tiborné szakmai felkészültsége, gyermekszeretete, az iskola iránti elkötelezettsége példaértékű. Az elismerés bizonyítéka annak a lelkiismeretes munkának, melynek tanúi lehetünk több évtizede.

Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

 

A díjazott így vall eddigi életútjáról:

1983-tól tanítok a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskolában, s  20 éve vagyok az intézmény vezetője. Iskolánk hátrányos helyzetű kisiskola, de szerencsére vannak tehetséges gyerekeink. Nagy gondot fordítunk rájuk, hiszen ők fontos motiváló erők egy halmozottan hátrányos helyzetű közegben. Mindig is célom volt és a továbbiakban is azt szeretném, hogy ez az intézmény összetétele ellenére - 95%  hhh-s tanuló - megfelelő feltételeket biztoson minden tanulónak, s a tehetséggondozásra különösen nagy figyelmet fordítson minden pedagógus. Vallom, hogy ha egy  gyermekben megtaláljuk a tehetséget és ezáltal sikerhez juttatjuk, megváltozhat az iskolához, a tanuláshoz való viszonya is. Több olyan tanítványom volt és van, aki az elért versenyeredmények hatására változott meg és érték lett számára a tanulás. Szeretném, ha sok ilyen tanuló lenne a taktakenézi iskolában!

Az elmúlt  években is meg tudtuk mutatni, hogy nem az összetétel számít, kis iskola is lehet sikeres! Az elért eredményeinkből a következőkre vagyok a legbüszkébb:

  • ÖKO-iskola és Fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelő iskola címet kaptunk
  • pályázatok keretében tanulóink a Balatonnál pihentek, Ukrajnában, Erdélyben és Szlovákiában kirándultak, és sok híres ember járt az iskolánkban
  • országos versenyeredményekkel büszkélkedhetünk roma népismeretből, rajz- és képzőművészetekből, fogyasztóvédelemből, labdarúgásból
  • tanulóink közül egyre többen tanulnak tovább érettségit adó vagy tehetséggondozó iskolákban

HITVALLÁSOM

„Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját, szép vigyázattal, csendben csiszoljam kristályba!” Németh László

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright