CSALÁDI NAPOK

A település egyetlen általános iskolájának tanulói összetétele leképezi a település társadalmi összetételét, melyre jellemző a magas halmozottan hátrányos helyzet és az alacsony társadalmi státusú családok gyermekei átlagosan nagyobb nehézségekkel kezdik az általános iskolát.

Ezért az esélyegyenlőség és méltányos oktatásszervezés területén minden lehetőséget kihasználunk, hogy biztosítsuk az intézmény szolgáltatásaihoz való egyenlő hozzáférést, kiemelten: a tanulószobai foglalkozást, a szakköröket, a szervezett kulturális / szabadidős programokat, a  könyvtár/ informatikai foglalkozásokat. Külön figyelmet fordítunk azokra a lehetőségekre, amikor a szülőket is be tudjuk vonni a programokba. Évente több alkalom is van, amikor családi napokat szervezünk.

 

Nyitnikék programunk – amely a leendő 1. osztályosoknak szól – a tavasszal elmaradt, így a tanév indításakor ennek keretében szerveztünk családi napot. Célunk volt az iskolában folyó munka bemutatása az elsős szülők számára, amit egybekötöttünk az első szülői értekezlettel. további célunk volt még  az első osztályos tanulók aktív bevonása az iskola mindennapjaiba. A könyvtár felfedezése, az interaktív tábla használata és a tornatermi játékok élményszerűen mutatták be az iskolában töltött idő szépségét.

A tanulás megszerettetése, az iskolában töltött idő hasznosságának bemutatása volt a célja ennek a  napnak. Ha a tanuló szívesen jár iskolába, a tanulás élményszerű számára, könnyebben elkerülhető a lemorzsolódás veszélye. A szülők bevonásával pedig azt a célt szeretnénk elérni, hogy otthon is támogassák gyermekeiket a tanulásban, elkerülve a lemaradást, az iskolától való félelmet és  a sok hiányzást.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright