AZ ÉV ÉLŐLÉNYEI

"Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető." - (Indián mondás)

Magyarországon évről évre megválasztják  az év élőlényeit. Minden évben egyre több embert tudnak mozgósítani ezek az internetes  választások.

Ezeknek az online térben zajló szavazásoknak azonban nem az  az elsődleges céljuk, hogy legyen egy győztes a meghirdetett kategóriában. A legfontosabb célja, hogy az adott terület élőlényeit, növényeit és természeti környezetüket mind szélesebb körben népszerűsítsék és ismertté tegyék a lakosság körében.

Mi is minden év elején közszemlére tesszük öko-faliújságunkon az év élőlényeit. Az éven már prezentáció is készült a kiválasztott fajokból és felraktuk a Facebookos csoportokba, hogy  tanulók és szülők tájékoztatva legyenek felőlük. Azért tesszük ezt, mert fontosnak gondoljuk természeti környezetünk értékeinek mind szélesebb körben történő bemutatását. És tesszük azért is, hogy minél inkább felhívjuk a szülők és gyerekek figyelmét a természet szépségeire, sokféleségére, és ezek megőrzésére, védelmére.

Az éven egy játékos internetes kutatásra hívtuk az érdeklődő tanulókat. Az év élőlényeihez kapcsolódó feladatlapot töltöttek ki és bármit használhattak a megoldáshoz. A feladat nem volt nehéz, mivel igazi célunk az volt, hogy rögzüljenek az év élőlényei és sikerhez juttassuk a tanulókat.

ÚJRA PÁLYÁZUNK AZ ÖKOISKOLA CÍMRE

A verseny értékelésére egy rendhagyó ZölDÖK parlamentet hívtunk össze. Azért is tettünk így, mert tájékoztatni szerettük volna a tanulókat  az Ökoiskolai pályázat ismételt benyújtásáról és az eddig végzett munka rövid értékelésére is sor került. Örömmel vették tudomásul, hogy tovább folytathatjuk a megkezdett munkát, ha sikerül a pályázat, melyben valamennyien bízunk.

Kéktúra kiadványokkal kedveskedtünk a verseny résztvevőinek és további versenyzésre biztattuk őket.

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright