Arany-emlékév 2017.

Kétszáz éve, 1817. március 2-án született Nagyszalontán Arany János, a 19. század magyar költészetének egyik nagy  alakja, a magyar nyelv nagy  mestere. A jubileum alkalmából március 2-án kezdődött az Arany János emlékév, melyhez iskolánk szeptember-október hónapban csatlakozott. Az emlékév tiszteletére összeállítottunk egy paravánt, melyen olvasható volt élete, kiállítottuk fő műveit. Ezek segítségével készülhettek felsős tanulóink az Arany – csapatversenyre.

A Petőfi – napok alkalmából rendezett szavalóversenyt az éven Arany János verseiből rendeztük meg. A győztes  – Borai Norbert 8. osztályos tanuló – a Megyei Könyvtár által rendezett Arany – szavalóversenyen képviselhette iskolánkat, ahol IV. helyezést ért el.

Az alsósok Arany műveiből szemelgettek és rajzokkal  jelenítették meg a verseket.

A Megyei Könyvtár „az olvasók királyát” kereste az alsósok között, s szerencsére a mi iskolánkban is talált egyet.  Borai Rafael 3. osztályos tanuló II. helyezést ért el a versenyen.

A módszertani munkacsoport egy helyi pályázatot hirdetett meg „A mi falunk” címmel. A beadott pályaművek közül Tóth Jázmin 5. osztályos tanuló Taktakenézről készített makettjét ítélte legjobbnak a zsűri.

  1. március 1-én zárul az emlékév. Úgy gondoljuk, mi méltón megünnepeltük.

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright