„Apró polgárőr” kísérleti projektben veszünk részt

Az Országos Polgárőr Szövetség az „Egy iskola egy polgárőr” mozgalom keretén belül az „Apró polgárőr” kísérleti projektet indított.

Csóra György, a B-A-Z megyei Polgárőr Szövetség elnöke bejelentette, hogy a projektben iskolánkra is számít. A kísérleti program elsődleges célja, hogy a programban részt vevő 4. osztályos tanulók megismerkedjenek a polgárőrség tevékenységeivel és a közbiztonságot szolgáló feladatokkal.

A kísérleti programban 4 megye vesz részt. Borsod-Abaúj- Zemplén megyéből 4 iskola – közte a mi iskolánk – került be a projektbe.

A tanulók versenyre készítéséhez a B-A-Z megyei Polgárőr Szövetségtől segítséget kaptunk. Dudás Péter alelnök az elméleti felkészítéshez nyújtott új ismereteket, majd gyakorlati feladatokat oldottak meg a tanulók.

Örömmel vettük a felkérést, lelkesen készültünk a versenyre!

Péterné Sallai Andrea osztályfőnök - aki egyben pedagógus polgárőr is - készítette fel osztályát a közlekedésbiztonsági versenyre.

A Bőcsön megrendezett versenyen 10 tanuló vehetett részt, akiknek elméleti és gyakorlati feladatokat is meg kellett oldani. A résztvevőket a helyi versenyen elért eredményeik alapján választottuk ki. A feladatok nagyon tetszettek a gyerekeknek, örömmel versenyeztek.

A csapat a IV. helyen végzett és sok apró ajándékkal tértek haza a nap végén.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright