A HAL, MINT ÉTEL

Iskolánk 5 tanulója részt vett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által meghirdetett kreatív fotópályázaton, amelyet második alkalommal hirdettek meg.

A pályázat témája: A hal, mint étel!

Magyarország egyik legismertebb kulináris különlegessége a halászlé és sok más hazai finomságban is a legfontosabb alapanyag a hal. Harcsa, ponty, pisztráng, keszeg, hogy csak néhányat soroljunk fel a hazánkban megtalálható számos faj mellett, melyekből kiváló ételek készíthetők. Sőt fontos érv a halak mellett, hogy nemcsak finom, hanem igen egészséges is, ezért a halfogyasztás csaknem minden korosztály számára ajánlott.

A sikeres pályázathoz 3 telejésítendő feltétel volt:

- fotó egy elkészült halas ételről

– a pályázati étel receptje (hozzávalók+elkészítés leírása)

– néhány szó (maximum 5 mondat) hogy Miért együnk halat?

Lakatos Anett Virginia 6. osztályos tanuló töltött csukája bekerült korcsoportjának 5 legjobbja közé. A jutalmakat és oklevelet postán küldték el számára.

Gratulálunk a díjazottnak, a felkészítőnek és az anyukának, akiknek segítségével elkészült a díjazott étel!

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright